lauantai 11. huhtikuuta 2009

Lauantai: Pintoja ja sähköjä

Me olisimme konkurssissa, jos meidän pitäisi palkata ulkopuolinen sähkömies. Ei sen vuoksi, että remonttibudjettimme olisi niin tarkalle laskettu, vaan sen vuoksi, että rakenteissa on vaan niin älyttömästi sähköä. Et usko vai..

Himmennin poikineen..

Halogeenikotelon jakorasia, yksi niistä..

..ja toinen..

Johtovyyhtiä haloheenikotelon sisällä..

Halogeenien liitäntöjä..

Halogeenikoteloa ja palohälytin, myös johto liiketunnistimelle..

Umpeen levytetty ja kertaalleen kitattu halogeenikotelo kätkee sisäänsä paljon kaapelia. Jos jotakin vikaa tämän jälkeen tekniikassa ilmenee, se on sitten mahdoton korjata..

Olohuoneen katto uhkaa valmistua käsiin. Kuvassa kertaalleen mokkamaalattua kattolistaa, tyröksiä..

On se niin mahdottoman mukavaa remontoida, kun työaika ei rajoitu muutamaan iltahämärän tuntiin vaan käytettävissä on koko päivä. Silloin syntyy jälkeä. Sähkö- ja maalaustöiden ohella lepopäivää pyhitettiin asentamalla kirjaston laminaattilattia.

Miten niin ohuen levyn sahaamisesta voi kuulua niin kirskuva ääni..

Laminaatin asennusta..

Minä lähdin tässä vaiheessa jo lämmittämään saunaa, mutta Joonas halusi kokeilumielellä kasata yhden kirjaston kirjakaapeista..



Hyvä alku, huomenna jatketaan..

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Perjantai: Paljon uutta pintaa: Kirjaston katto ja olohuoneen seinät

En ollut eilen kirjoittamassa blogia, mutta remonttityömaalla tehtiin töitä tästäkin huolimatta. Minun viettäessäni mukavaa iltaa ystäväni syntymäpäiviä suunnitellen, Joonaksella oli päivätäys-urakka saada asennettua laminaatit kirjaston kattoon. Eihän se ihan päivän näöllä valmistunut, ja laminaatitkin meinasivat loppua käsiin, mutta katosta tuli upea!

Tänään asennettiin myös kirjaston valaisimet paikoilleen..

Tänään myös läjättiin patterikotelo kirjastoon..

Tuli ihan tehdynnäköinen, ei uskoisi että laminaatit loppuivat kesken..

Tämän päivän päivätäys-urakka oli olohuoneen tapetointi. Tapetti oli ihan perinteisesti liisteröitävää ja vetyteltävää mallia, joten sen kanssa ei ollut mitään jännitettävää. Tapetti oli vieläpä ihan laadukasta tavaraa, joten se oli helppo liimata paikoilleen, vaikkakin nurkat olivat joka suuntaan vinoja. Alla kuvissa jo kolmas nurkka menossa..


Ja tässä jo valmista pintaa, tammikaapit ja CD-telineet olohuoneen oikeassa peränurkassa..

Näkymä olohuoneen ovelta kirjaston suuntaan..

Ja olohuoneen oikea etunurkka..

Kirjatosta eteisen suuntaan..

Tapetti näyttää kuvissa hieman vaaleammalta kuin luonnossa. Olemme tosi tyytyväisiä valitsemiimme tapetteihin sekä olohuoneen katon väriin. Niinkuin niitä jännitettiin, mutta lopussa kiitos seisoo ;)

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Keskiviikko: Sitä sun tätä ja takkasuunnitelmia

Tänään tehtiin vähän sitä sun tätä: Mm. kytkettiin viimeiset (?) sähköt kirjastoon ja vedettiin loput kaiutinpiuhat olohuoneen nurkkiin. Olohuoneen musiikkilaitteistakin on tulossa vähän erikoiset. Sen verran voin paljastaa, että tekniikka subbareineen aiotaan piilottaa kulmasohvan sisään ;)

Tänään saapui kirjastosta uupumaan jäänyt tapettirulla. Parin kokonaisen ja muutaman puolimetrisen vuodan liimaamiseen ei tuntia kauempaa mennyt.

Illan jo hämärtyessä jäimme vielä kaavailemaan olohuoneen takan paikkaa. Siihen se muurin eteen on tulossa..

Takka tulee suurella todennäköisyydellä olemaan Ultimate Marketin Erkkeri Special. Ääriviivat on hahmoteltu lattiaan..

Ennen valojen sammuttamista, piti vielä hetki ihailla olohuoneen kattokruunun mansettia. Kuka uskoisi polyuretaaniksi..

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Tiistai: Johtotehtävissä (olohuoneen valaistusta)

Ensin täytyy antaa tunnustusta tälle asuttamallemme käpykylälle, kyllä täältä vielä palvelua saa. Renkomäen Terrasta ostettua kirjaston tapettia saatiin tilattua puuttuvan rullan verran lisää Varkauden Agrimarkettiin, ja rullan pitäisi saapua jo ennen pääsiäistä!

Ja sitten remontin kimppuun. Tänään tehtiin sähkötöitä olohuoneen valaistuksen sekä kaiuttimien kaapeloinnin parissa. Olohuoneen kattoa kiertää halogeenikotelo (=kaapelihylly), johon upotetaan yhteensä kahdeksantoista valkoisella kauluksella varustettua halogeenia. Ennen spottien asennusta, ne piti ensin kytkeä toisiinsa.

Halogeeneista tehtiin kolme ns. halogeenijunaa, joissa kussakin on kuusi spottia. Kukin halogeenijuna kytketään sitten aikanaan himmentimeen. Tällä tavalla sähkösyöppöjä halogeeneja voidaan sytyttää tarvittava määrä ja tarvittavalle kirkkaudelle, mikä säästää sähköä. Junat kasattiin ensin maassa..

..ja ujutettiin sitten halogeenikoteloon..

Valmista halogeenirivistöä..

Myös kattokruunu pääsi killumaan paikoilleen, ja todistetusti sähkärikin on tiennyt mitä tekee, kun halogeenit valaisevat niin komeasti..

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Maanantai: Uusi kattokruunu ja kirjaston tapetointi

Remontti-reiskat saivat talvilomansa ja palasivat nyt Muovimattohelvettiin.

Kotona meitä odotti postin pakettikortti tiedoksi siitä, että uusi, netistä ostamamme kattokruunu oli saapunut. Paketista paljastui osiin purettu (odotetusti) ja hyvin pakattu kahdeksan haarainen, aidosti vanha kattokruunu. Mukana tulivat vielä seikkaperäiset kokoamisohjeet sekä pikkupullo Ballantine -viskiä. Olimme hieman etukäteen jännittäneet, että olisiko kruunu oikeasti vanha ja sopivan kokoinen, mutta niinhän siinä kävi, että ostos osoittautui joka euron arvoiseksi!

Kattokruunu osina..

Haarat kiinnitetty..

Kattokruunu yhes koos..

Kattokruunun koukun kiinnitys sai ikuisuustakuun. Kiinnityksessä hyödynnettiin taas Ikean Benno -CD-tornia, ei uskoisi jollei tietäisi..

Kiinnityksen ulkonäöllä ei ollut niin väliä, koska se jäi kattokruunun mansetin alle piiloon. Mansetti liimattuna akryylimassalla paikoilleen..

Myös olohuoneen katto maalattiin tänään, ties monenteenko kertaan. Ei maalaaminen sentään ihan huvista ole mennyt, koska katto alkoi Joonaksenkin silmään näyttämään jo vähemmän lehmän nuolemalta.

Kattokruunuprojektia tai katon maalausta suurempi urakka oli kuitenkin kirjaston tapetointi. Alku näytti lupaavalta, kun tapetointisulka, -pensselit, -liisteri ja -pöytä löytyivät kerrankin sen suurempia etsiskelyitä. Tämä siitäkin huolimatta, että edellisestä tapetoinnista on yli vuosi aikaa ja tavaroita sai haalia vintistä, solasta ja kellarista. Ensimmäinen leikattu tapetin palanenkin oli vain 30cm:n mittainen..

No mutta siihen loppuivatkin sitten hyvät lupaukset! Tapettirullissa ei tätä sanottu, mutta toista tapetin palasta mitatessa huomasimme, että tapetin kuviokohdistus oli yli puoli metriä. Jo tässä vaiheessa aavistelimme, että tapetti saattaisi loppua hintsusti kesken.

Toinen yllätys ilmeni tapetin asennusohjeesta: Tapetissa olikin jo itsessään mukana liisteri, joten vuodat tulisi vain upottaa veteen ja nostella seinille. Hetken meinasi iskeä jo epätoivo, että mistä sellainen astia löytyisi, jotta kaksi ja puolimetriset vuodat saataisiin liotettua, mutta sitten keksimme ottaa yhden, vaatehuoneeseen kasattujen Ikea-koritornien kenkälaatikon uusiokäyttöön. Alla oleva kuva ei sitä kerro, mutta laatikkoon kun vielä sahattiin rima nurkasta nurkkaan niin homma alkoi sujua: Tapettivuota vain uitettiin riman ali ja kuivasta prepasted-liisteristä tuli tahmeaa.

Tästä se lähti..

Ja tähän tultiin..



Tapetin kuvio on viinipullon etikettejä vierivieressä. Äkikseltään pienikuvioinen, tumma tapetti saattaa näyttää kuvassa levottomalta, mutta luonnossa tunnelma on pikemmin päinvastoin.