lauantai 28. maaliskuuta 2009

Lauantai: Katon maalausta ja kattokruunun osto

Töiden ohella, vapaa-ajan kuviot verottavat remontin tekemistä. Remonttia on nyt ollut meneillään neljä viikkoa, josta noin puolet on kulunut muuhun kuin remontin tekemiseen. Remontin venyminen toisaalta harmittaa, mutta harmittaisi enemmän jos pitäisi kavereille ja perheelle sanoa, että en ehdi, kun muu elämä on katkolla remontin ajan...

Remontin tekeminen on nyt kokonaan katkolla talviloman ajan. Aamulla Joonas maalasi olohuoneen katon toiseen kertaan, minkä jälkeen nostimme kytkintä remontin vaikutuspiiristä.

Myös koristeellinen kattomansetti sai värin pintaan..

Tänään ostimme myös kattokruunun olohuoneen kattoon. Valaisin bongattiin Huutonetistä, ja onneksemme olimme myös ainoat tarjoajat. Kokonsa puolesta valaisin sopii suunnitelmaan kuin valettu, mutta on vaikea sanoa, oliko ostos onnistunut ennenkuin tavara saapuu uuteen kotiin. Jännityksellä jäämme odottamaan sitä..

torstai 26. maaliskuuta 2009

Torstai: Huoltokatko...

Minä seisoin tänään lähikaupan pakastealtaan ääressä, kun naapurin Tuula ilmestyi selkäni taakse ja kysyi, tuleeko jäätelö talkooporukalle. Alakerran olohuoneen ja kirjaston remonttia tehdään jo neljättä viikkoa, mutta ei mitenkään talkoilla. Työtä on tehty pääosin yhden osa-aikaisen työmiehen ja yhden osa-aikaisen siivoojan voimin, työn, harrastusten ja hupien ehdoilla.

Tänään ohjelmassa oli hupia, kun Sarkku-serkku kävi kylässä, jolloin remontit jäivät kakkoseksi. Ja ne tuutit syötiin rupattelun ei lomassa nojatuoleissa, ei maalipensselin varressa ;)

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Keskiviikko: Mokka katto

Töiden ja harrastusten vuoksi remontti etenee vähän kuin hiiren askelin. Jotakin kuitenkin melkein joka päivä. Olohuoneen katto sai tänään uuden, minun valitsemani värin. Minusta väri ei voisi olla parempi, Joonas sen sijaan ei ollut yhtä varauksettoman ihastunut. Näinköhän menee vielä maali vaihtoon, sen näyttää huominen tai ylihuominen..

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tiistai: Suklaakiisseliä

Tänään tehtiin varsinainen pikaremontti. Joonas on työmatkalla Oulussa, joten minun piti saada toimitettua rästihommia ja käytyä lenkillä remonttivapaailtanani. Kotiuduttuani hioin eilen kitatut paikat katossa ja kittasin ne varmuuden varalta uudelleen. Pikaremontin tekemiseen kulunut varttitunti kului suurimmalta osin tavaroiden etsimiseen.

No mutta entäs se kattomaali.. En voi tajuta, ettei täällä tuppukylän maalikaupoissa osata tai uskalleta neuvoa tumpeloita sisustajia maalin valinnassa. Ensimmäinen, eilen hankittu maali valittiin tietokoneen laskeman koodin ja postimerkin kokoisen mallin perusteella. Oikeastaan valitsimme asteen tietokoneen laskemaa väriä vaaleamman maalin ja pieleenhän siinä mentiin. Pähkäillessämme sopivaa väriä, myyjä opasti, että valkoinen olisi varma valinta.. Kiitti vinkistä, mutta EI!

Tänään menin takaisin kyseiseen maalikauppaan, ja tällä kertaa myymälästä löytyi jo kaukosäätimen kokoiset mallit tietokoneen laskemasta mallistosta. Totesin, että tietokoneen laskema lappu oli tismalleen tapetin värinen, mutta hylkäsin sen uudelleen, ja valitsin astetta tummemman värin. Sanoin kyllä myyjälle, että jättää sen tietokoneen laskeman mallin näppäimistön alle siltä varalta, että tulen huomenna takaisin ;)

Kuinka valinta sitten onnistui?

Pöntössä maali on kuin suklaakiisseliä. Ainakin siinä on nyt jo väriä mukana..

Ainakin koekappale näyttää minun mielestäni tosi hyvältä..


Huomenna selviää, miltä suklaakiisseli kattoon telattuna näyttää.

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Maanantai: Väärän värinen kattomaali

Tänään hioimme katon ja seinät vielä kertaalleen, toiveikkaina, että se olisi jo viimeinen kerta. Hiomisen jälkeen kaikki levypinnat imuroitiin: Lattiat, katot, patterikotelot, seinät.. Voi Miele-parka! Painava kittipöly sai imurivanhuksen kuumumaan ja vinkumaan pian imuripussin vaihtamisen jälkeen.

Pintojen puhdistamisen jälkeen aloimme sutia olohuoneen kukkatapettiin sopivaa (?) maalia kattoon ja halogeenikoteloihin, toiveikkaina, että maali olisi mahdollisimman lähellä tapetin väriä.

Olohuoneen katon maalaus ei pitkään ottanut. Sitten päästiin ihmettelemään valitsemaamme väriä. Seuraavanlaisia kuvauksia tuli maalista mieleen: Persikka, lohen punainen, amerikkalaisen hotellihuoneen värinen.... Päätettiin kuitenkin maalata vielä seinät valkoiseksi ennen tuomion antamista.

Seinät maalattiin maalarinvalkoiseksi, mutta jouduttiin edelleen toteamaan, että kattomaalivalinta oli liian vaaleaa ja liian punertava mokkatapetille. Vikatikki. Olisi ollut niiiiii-in kiva, että huolella valittu ja tietokoneellakin vahvistettu maalivalinta olisi osunut kerralla oikeaan, mutta pettymystä suurempaa vahinkoa väärä maali ei aiheuttanut. Pohjamaaliksi väri sopii oikein hyvin, ja ensimmäiseen maalikerrokseen kympin pöntöstä kului jo noin puolet. Mutta toivoa sopii, että toisella kierroksella valinta osuisi jo paremmin, muuten tulee ylimääräisiä maalauskertoja.

Kuvissa alla maalattua pintaa, seinää ja kattoa..


Maalattua halogeenikoteloa ja kattoa..

Urakkatelalla valkoista lateksia kirjaston seinään..


Maalipinta paljastaa armottomasti virheet pohjassa. Jos kattomaalin valinta meni poskelleen, levyjen kittaaminen ja hankaaminen sen sijaan osoittautui vaivan arvoiseksi. Pientä korjaamista ilmeni katossa, mutta seinissä ei ollut niin-mitään sanomista.

Kattoon kitatuista saumanauhoista pari irvisti maalin alta. Joonas leikkasi irvistävät paikat mattoveitsellä ja tunki kolot täyteen kittiä. Niissä riittää hiomista ja paikkaamista vielä huomiselle, mutta muutoin pintoja ei tarvitse enää hioa!!!!!

Lampun paikan ympärillä vielä pikkukoloja hiottavina..


Picassokin kävi kylässä..

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Sunnuntai-ilta: Viikonlopun saldoa

Tänään kävimme Torpalla huutokaupassa toivoen löytävämme kattokruunun olohuoneeseen. Myös sohvapöytä on ostoslistalla, mutta sen löytymistä huutokaupasta en kyllä uskonut. Hukkareissu tuli kuitenkin molempien ostosten suhteen. Remonttityömaalla ei tapahtunut juuri mitään näkyvää, mutta aina kuitenkin jotakin blogattavaa ;)

Siivoja tuli taloon, ja teki työmaasta uuden..

Tehtiin valoreiät (18 kpl) olohuoneen kattoa kiertävään halogeenikoteloon..

Joonas rakensi patterikotelon rungon kirjastoon. Vitsit en malta odottaa, että tuo kammottava vihreä patteri jää piiloon!

Kirjaston patterikoteloa ei levytetä ja tapetoida kuten olohuoneen, vaan se päällystetään samalla laminaatilla, kuin kirjaston katto.

Sähkö- ja internettitekniikkaa kirjaston patterikotelossa..

Rakentelu ja siivoaminen on mieleistä puuhaa, ainakin verrattuna mitä meillä oli ohjelmassa sen päälle: Katon hiominen. Kompostin kääntäminenkään ei ole niin ikävää kuin katon hiominen. Jos kukaan lukijoistani on joskus yrittänyt valokuvata kipsilevysaumojen hiomista, hän ymmärtää miksen ole edes yrittänyt ottaa valokuvia tästä työvaiheesta. Alla kuitenkin kertaalleen hiottu ja uudelleen kitattu olohuoneen katto..

Alla vielä hieman lisävalaistusta Joonaksen eilen tekemiin CD-tornihyllyköihin, kuvassa alla alakaapit ja hyllyköt ilman hyllyjä.

Alla hyllyköiden kiinnitystä, ei ollut kuulemma ollut ihan helppo toteuttaa..




Sunnuntai: Voi itku, mikä sotku!

Lakaisin oli poissa työmaalta kaksi päivää, ja timpuri pisti sillä välin ranttaliksi. Ei auta muu, kuin tarttua roskapussiin ja lakaisuharjaan, ja alkaa raivaamaan.


Sotkemisen ohella on valmistakin syntynyt. Olohuoneen puolen patterikotelo ja huonetta kiertävät tasot ovat saaneet runkonsa.

Patterikotelo ikkunan alla. Ilmankierto on toteutettu kotelon ala- ja yläreunaan jätettyjen aukkojen kautta. Pintaan tulee aikanaan tapetti ja päälle tammitasoa.

Olohuoneen vasempaan nurkkaan on asennettu tammiovelliset alakaapit (syvyyttä tuunattu) sekä CD-hyllyjä. CD-hyllyt on rakenneltu pätkimällä Ikean CD-tornista sopivan korkuisia tötteröitä. Siinäkin on yksi timpurin taidonnäyte, että vieretysten asennettujen hyllykköjen hyllyt tulevat täsmälleen samalle tasolle.

Olohuoneen oikeaa nurkkaa, johon aikanaan sijoitetaan kulmasohva. Kyseinen sohva lojuu tällä hetkellä ruokasalissa osiksi purettuna.

Tämä on työmaasiivoojan pahin vihollinen, sisälle tuotu sirkkeli..