maanantai 23. maaliskuuta 2009

Maanantai: Väärän värinen kattomaali

Tänään hioimme katon ja seinät vielä kertaalleen, toiveikkaina, että se olisi jo viimeinen kerta. Hiomisen jälkeen kaikki levypinnat imuroitiin: Lattiat, katot, patterikotelot, seinät.. Voi Miele-parka! Painava kittipöly sai imurivanhuksen kuumumaan ja vinkumaan pian imuripussin vaihtamisen jälkeen.

Pintojen puhdistamisen jälkeen aloimme sutia olohuoneen kukkatapettiin sopivaa (?) maalia kattoon ja halogeenikoteloihin, toiveikkaina, että maali olisi mahdollisimman lähellä tapetin väriä.

Olohuoneen katon maalaus ei pitkään ottanut. Sitten päästiin ihmettelemään valitsemaamme väriä. Seuraavanlaisia kuvauksia tuli maalista mieleen: Persikka, lohen punainen, amerikkalaisen hotellihuoneen värinen.... Päätettiin kuitenkin maalata vielä seinät valkoiseksi ennen tuomion antamista.

Seinät maalattiin maalarinvalkoiseksi, mutta jouduttiin edelleen toteamaan, että kattomaalivalinta oli liian vaaleaa ja liian punertava mokkatapetille. Vikatikki. Olisi ollut niiiiii-in kiva, että huolella valittu ja tietokoneellakin vahvistettu maalivalinta olisi osunut kerralla oikeaan, mutta pettymystä suurempaa vahinkoa väärä maali ei aiheuttanut. Pohjamaaliksi väri sopii oikein hyvin, ja ensimmäiseen maalikerrokseen kympin pöntöstä kului jo noin puolet. Mutta toivoa sopii, että toisella kierroksella valinta osuisi jo paremmin, muuten tulee ylimääräisiä maalauskertoja.

Kuvissa alla maalattua pintaa, seinää ja kattoa..


Maalattua halogeenikoteloa ja kattoa..

Urakkatelalla valkoista lateksia kirjaston seinään..


Maalipinta paljastaa armottomasti virheet pohjassa. Jos kattomaalin valinta meni poskelleen, levyjen kittaaminen ja hankaaminen sen sijaan osoittautui vaivan arvoiseksi. Pientä korjaamista ilmeni katossa, mutta seinissä ei ollut niin-mitään sanomista.

Kattoon kitatuista saumanauhoista pari irvisti maalin alta. Joonas leikkasi irvistävät paikat mattoveitsellä ja tunki kolot täyteen kittiä. Niissä riittää hiomista ja paikkaamista vielä huomiselle, mutta muutoin pintoja ei tarvitse enää hioa!!!!!

Lampun paikan ympärillä vielä pikkukoloja hiottavina..


Picassokin kävi kylässä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti