tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tiistai: Suklaakiisseliä

Tänään tehtiin varsinainen pikaremontti. Joonas on työmatkalla Oulussa, joten minun piti saada toimitettua rästihommia ja käytyä lenkillä remonttivapaailtanani. Kotiuduttuani hioin eilen kitatut paikat katossa ja kittasin ne varmuuden varalta uudelleen. Pikaremontin tekemiseen kulunut varttitunti kului suurimmalta osin tavaroiden etsimiseen.

No mutta entäs se kattomaali.. En voi tajuta, ettei täällä tuppukylän maalikaupoissa osata tai uskalleta neuvoa tumpeloita sisustajia maalin valinnassa. Ensimmäinen, eilen hankittu maali valittiin tietokoneen laskeman koodin ja postimerkin kokoisen mallin perusteella. Oikeastaan valitsimme asteen tietokoneen laskemaa väriä vaaleamman maalin ja pieleenhän siinä mentiin. Pähkäillessämme sopivaa väriä, myyjä opasti, että valkoinen olisi varma valinta.. Kiitti vinkistä, mutta EI!

Tänään menin takaisin kyseiseen maalikauppaan, ja tällä kertaa myymälästä löytyi jo kaukosäätimen kokoiset mallit tietokoneen laskemasta mallistosta. Totesin, että tietokoneen laskema lappu oli tismalleen tapetin värinen, mutta hylkäsin sen uudelleen, ja valitsin astetta tummemman värin. Sanoin kyllä myyjälle, että jättää sen tietokoneen laskeman mallin näppäimistön alle siltä varalta, että tulen huomenna takaisin ;)

Kuinka valinta sitten onnistui?

Pöntössä maali on kuin suklaakiisseliä. Ainakin siinä on nyt jo väriä mukana..

Ainakin koekappale näyttää minun mielestäni tosi hyvältä..


Huomenna selviää, miltä suklaakiisseli kattoon telattuna näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti