lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lauantai: Rankka päivä, onnistunut ostosreissu

Lauantain ostosreissu Vantaalle oli rankka, mutta vaivan arvoinen, koska saimme tehtyä kaikki hankinnat, mitä olimme ajatelleet. Lukuunottamatta olohuoneen valaisinta ja kahta seinä-/lukuvalaisinta, jotka eivät remontin kannalta ole tässä vaiheessa edes kovin välttämättömiä. Olemme erittäin tyytyväisiä ostosreissun saldoon ;)

Kävimme kolmessa kaupassa:
  • Vantaanportin K-Raudassa ostimme ruskean laminaatin kirjaston kattoon ja patterikoteloon (8,90€/m2) sekä 40x10 cm himmeän valkoista seinälaattaa muuriin takan taakse (19,90€/m2). Laattaa ostettiin viisi laatikkoa, joista minä onnistuin särkemään yhden, ups!
    Kulmavammaisia seinälaattoja on kokonainen laatikollinen..

    K-Raudassa sattui olemaan jotkut ihmeavajaiset, vaikka narikka on toiminut tuolla paikalla jo vuosia. "Avajaistarjouksena" heillä oli upotettavat halogeenit, joita olimme toivoneetkin löytävämme jostain edullisesti. Aika edulliseen hintaan ne saatiinkin, 10€/4kpl. Taloomme on vuosien varrella asennettu kaikkiaan 140 halogeenivaloa, ja nämä tällä kertaa ostetut olivat halvimmat kautta aikain. Avajaisissa oli tietenkin myös pullakahvitarjoilu. Enpä muista koska viimeksi olisin ilmaisen pullan ja mehun vuoksi jonottanut, mutta kai sitä vanhaksi ollaan tässäkin suhteessa tultu, kun jonottamaan ryhdyttiin.
  • Bauhausilta ostimme 15m leveää ja koristeellista styrox-kattolistaa (10,90€/kpl) sekä halkaisijaltaan lähes 70cm kokoisen kattokoristeen valaisimelle. Siis sille valaisimelle, joka meiltä vielä puuttuu..


    Stryrox-koristeiden lisäksi Baukkarilta hankittiin myös olohuonetta kiertävät 2,7cm vahvuiset tammitasot (59€/2,5m). Lisäksi onnistuimme löytämään lattialaattaa, jonka kuviointi on just eikä melkein sama kuin aiemmin hankkimamme laminaatin. Lattialaattaa ostettiin niin paljon, että sitä riittää takan edustan lisäksi kiertämään koko olohuone.
    Alla kuva laatasta ja laminaatista vieretysten, kumpi on kumpi..?

  • Ikealle meillä olikin sitten vähän pidempi ostoslista. Sieltä meille kertyi kaikkiaan kolme kärryllistä Billy -kirjakaapin osia. Kaappeja tulee 80cm leveää 6kpl, ja 40cm leveää 2kpl. Lisäksi hyllyihin asennetaan korokepalat, jolloin kaapeista tulee kaikkiaan 2,39m korkuisia. Lasiovia kaapistoon tulee 14kpl (korkeat ovet) + 14kpl (korotusosien ovet). Kaapit ovat tammiviilua.
Seuraavana törmäsimme ongelmaan, että mihin ihmeeseen kaikki hankinnat sijoitettaisiin ennenkuin huoneet saadaan siihen kuntoon, että kalusteita päästään asentamaan.

Luovaa ongelmanratkaisua: Kulku pikkueteisestä keittiöön blokattiin hyllylaatikoilla.


Ja juu, löydettiinhän me myös tapetit, ne hankittiin kotimatkalla Renkomäen Terrasta.
Olohuoneen tapetti:

Kirjaston tapetti:

torstai 12. maaliskuuta 2009

Perjantai: Suomen Las Vegas

Varkaus on mainettaan parempi kaupunki asua, mutta.. Tuppukylä mikä tuppukylä! Remonttitarvikkeet pitäisi tilata esitteen perusteella ja jos ollaan ostamassa tapettiliisteriä kummempaa, joutuu maksamaan ryöstöhinnan. Tästä syystä, yleensä jokaisen isomman remontin alkuvaiheessa, teemme remonttihankintareissun Vantaalle. Tällä reissulla olemme nyt.

Vantaa on remontoijan unelma sikäli, että täällä sijaitsee Bauhaus (=rautakauppojen marketti) ja Ikea (=ei suomenkielistä vastinetta..) kymmenen kilometrin päässä toisistaan. Lisäksi Vantaanportissa, Jumbo-kauppakeskuksen naapurista löytyy jättikokoinen K-Rauta. Ihmiset usein ilkkuvat Ikean huonolle laadulle kasattuaan yhden malliston halvimman laatikoston. Minä en lähde kinaamaan Ikean halvimpien tuotteiden huonosta laadusta, mutta olen eri mieltä siitä, että kaikki Ikealta tuleva olisi huonoa. Itse, kaksi Ikean keittiötä, yhden vessan kaluston ja useita yksittäisiä kalusteita kasanneena ja käyttäneenä, vien ylpeänä Ikean ilosanomaa eteenpäin.

Nyt olemme siis Vantaanportin Flamingossa, uudessa Sokos Hotellissa. Saimme onneksemme, Joonaksen mustan S-Cardin ansiosta, Superior-huoneen hotellin ylimmästä (12.) kerroksesta. Etukäteen jo varovasti toivoin, että saisimme huoneen Kehä III:lle Lahden suuntaan, mutta en olisi voinut kuvitella, että näin todella tapahtuisi. No, mutta niin vaan tälläinen huone saatiin, ja näköalat ovat huikeat! Ohessa pari valokuvaa sanojeni tueksi.
Näköala illalla...

..ja aamulla..

Flamingoa, josta löytyy hotelli, kylpylä, keilarata, elokuvateatteri, ravintoloita, pubeja ja yökerhoja on muistaakseni Hesarissa kehuttu Suomen Las Vegasiksi. Kesällä ainoassa oikeassa ja maailman mauttomimmassa Las Vegasissa käyneenä ja siellä David Copperfieldin nähneenä (The Road Trip), voin sanoa, että aika kesyä tämä meininki Amarilloineen ja Flamingo Clubeineen Suomessa on. Vaikka mitäs me sohvaperunat tiedetään, millaiseksi Las Vegasiksi tämä rakennus yön tullen muuttuu. Kello on kuitenkin vasta yksitoista ja me olemme juuri menossa nukkumaan, koska huominen on meille vähän niinkuin työpäivä. Huomisen ostoslista on piiiiiiiii-iiiiiiiitkä (kuva alla).

Ostoslistalla ovat kirjakaapit (Ikean Billy), tammitasot, tapetit (ehkä löytyivät tänään Renkomäen Terrasta), kirjaston kattomateriaali, lattialaatta niin takan alle kuin seinään ja huonetta kiertämään, olohuoneen kattolistat sekä mansetti valaisimelle... Toiveissa olisi myös löytää parit seinävalot sekä olohuoneen kattokruunu, mutta nämä eivät remontin kannalta ole kiireisiä. Huomenillalla jo palaamme, toivottavasti täydellä remonttitarvikekuormalla kotiin.

P.S. Joonas koputtelee seiniä ja analysoi, että joka paikassa on käytetty halvinta materiaalia eli gyprocia. Varmaan täällä nukuttaakin hyvin, kun pinnat ovat samaa kuin kotona ;)

Torstai: Päivätäys-levyurakka

Tänään meillä oli tavoitteena levyttää olohuonetta niin paljon kuin ehditään. Minä tunsin vähän huonoa omatuntoa combat-tunnin lintsaamisesta, mutta remontin saaminen alta nopeasti painoi vaakakupissa jumppaa enemmän. Ennenkuin päästiin gyproc-urakkaan, silputtiin taas vaihteeksi seiniä ja upotettiin johtoja: Katkaisijoille, lukuvalolle, verkkopiuha, liiketunnistimelle ja en varmaan edes tiedä mitä kaikkea.

Kuvissa alla johtohässäkkää

Samaa hässäkkää, mutta laajakulmana ja sähkäri mukana ;)

Niin Joonashan se meillä johtotehtävät hoitaa, mutta minullekin riitti tehtävää lakaisuharjan ja kittilastan varressa sähkötöiden ajan. Sitten alettiin pilkkomaan ja ruuvaamaan levyjä seinään. Minä olen jo oppinut ruuvaamaan ruuvinvääntimellä levyjä seinään, jopa katonrajan ruuvaus alkaa pikkuhiljaa sujua. Kohta mä siirryn isojen poikien työkaluihin, ja vaihdan jurpelon akkukoneeseen...

Levyn pilkontaa sopivaksi halogeenin valossa...

...ja kiinnitystä paikoilleen.

Päivän saldo oli lähes tavoitteiden mukainen. Alla kuva olohuoneen ikkunan suuntaan

Olohuoneen oikea nurkka, tähän tulee kulmasohva.

Kirjastosta on tullut varasto levyjen hukkapaloille.

Olohuoneen ja eteisen välisen oven päälle jäi ainoa pätkä levyttämätöntä olohuoneen seinää, muilta osin päivän remonttitavoite saavutettiin!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Keskiviikko: Muuria, kipsiä, sähköä ja koira

Töidemme ja minun joogatuntini puitteissa ehdittiin tänään taas purkamaan ja rakentamaan. Tullessani kotiin illalla, minua odotti remonttityömaalla pöly ja pölläys, kun Joonas oli purkanut loput olohuoneen sähköt. Puolet muurin rappauksesta oli karissut johtojen mukana, sopivasti muurin viereen kasattuihin, avoimiin pakkeihin. Eipä tarvinnut miettiä, kömpisikö yläkertaan katsomaan Emmerdalea, vaan vaihtaa remonttivaatteet ja tarttua lakaisuharjaan.


Olohuoneen ja ruokasalin välisen oven molemmin puolin asennettiin pistorasiat, kun ei niitä kuitenkaan koskaan ole liikaa.

Ja sitten levyä päälle.

Remontin tekoamme piristi koiraystävä Santtu, joka Paula-emäntänsä kanssa kävi piipahtamassa meillä eteisessä. Kuten kuvasta näkyy, isännät tulivat hyvin juttuun keskenään.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Tiistai: Hei, me levytetään!

Levyttämisellä en tosiaankaan tarkoita huilaamista enkä edes hoilaamista, vaan kipsilevyjen ruuvaamista seinään ;) Tänään saimme kirjaston kierot lautaseinät lähes kokonaan levytettyä. Levytyshommaa hidastivat hieman sähkötyöt sekä kirjaston seinää vasten asennetut alakaapit.

Olohuonetta kiertävä tammitaso on noin 24cm syvä. Vaatehuoneen puolelle tulleet alakaapithan me upotimme seinään. Kirjaston puoleiselle seinälle tulleita alakaappeja ei sen sijaan mahtunut upottamaan, koska kaapit olisivat jääneet liikaa seinästä ulos. Siispä oli aika laskea Joonas sirkkeleinensä Ikean Faktum -kaappien kimppuun, jotta kaapeista saatiin sopivan syvyisiä.

Kipaisu pihalla kirpeässä pakkasilmassa... Pieni sahanpurun pöllähdys autotallissa... Vähän ruuveja...

Kiinnitys seinään...

Ja somat, 22cm syvät (14cm siivut sirklattu pois) alakaapit ovat paikallaan. Vain kaapin sivulla näkyvät ruuvit paljastavat, etteivät kaapit ole ihan suoraan paketista paikoilleen asennettuja.

Kirjaston ja olohuoneen välistä aukkoa kavennettiin 20cm vasemmalta, jotta kirjastoon tulevan kirjakaappirivin pääty jäisi nätisti seinän taakse. Aukon oikean laidan kohtalo jätettiin vielä huomisen päätettäväksi.

Päivän päätteeksi vielä vähän kitattiin, akryylimassattiin nurkkia ja leikeltiin polyuretaaneja. Sitten valot pois ja huomiseen!

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Maanantai: Kipsilevyshow

Tänään remonttityömaalle saapui 750kg kipsilevyä ja kuten kuvasta näkyy, koko komeus raijattiin olohuoneeseen tapahtumien polttopisteeseen.

Eipä siinä sitten muuta kuin ruuvaamaan gyprocia seinään. Minun käsissäni akkukone luiskahtelee ruuvista ohi tehden ylimääräisiä reikiä seiniin, ja akkukonetta on myös hankala jarruttaa oikeassa kohdin, jotta ruuvi ei jää törölleen tai sujahda levystä läpi. Niinpä käytin akkukoneen sijaan ruuvinväännintä.

Kirjaston seinien mutkittelu aiheutti hieman huolta etukäteen, mutta hiukan lihasvoimaa ja riittävästi ruuveja niin kipsikin taipuu vanhan, kurvikkaan talon muotoihin.

Vanha olohuoneen ikkunalauta sai uuden elämän gyprocin leikkuulinjarina.
Kirjaston seinästä pinkopahvin alta löytynyt, vanha rakennepiirustus ikuistettiin ennen sen jäämistä levyn alle. Pari vuotta aiemmin tekemämme kellariremontin yhteydessä löysimme umpeen laudoitetun kolosen, josta löytyi talon rakentaneen luttilalaisen timpurin signeeraus. Me jätettiin tuo kolonen näkyviin ja asennettiin sinne ledivalot, signeerausta korostamaan. Tämä taideteos sen sijaan sai jäädä levyn taa.

Päivän päätteeksi Joonas kittasi vielä levytettyä kirjaston seinää.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Sunnuntai: Vaatehuoneen kaappien upotus

Palasimme sunnuntaina illan suussa kotiin, ja ryhdyimme heti töihin remonttityömaalla. Olohuonetta tulee kehystämään 4cm tammitasot, ja rakentelemme niiden alle kaappeja ja hyllyjä. Tänään puhkaisimme reiän olohuoneesta vaatehuoneeseen ja upotimme reikään kolme 30cm:n alakaappia siten, että kaapit avautuvat vaatehuoneeseen. Alla kuvasarjaa työvaiheista:

Kaappien paikka on piirretty seinään, kuviosaha on laulanut ja lautojen purku on meneillään.

Aukko on purettu olohuoneen puolelta.

Aukko on nyt kokonaan valmis, ja olkkarista voi kurkistaa vaatehuoneeseen.

Kaapit on upotettu aukkoon siten, että kaappien perät jäävät olohuoneen puolelle. Kaapit tulevat jäämään suurelta osin sohvan taakse piiloon.

Kaapit vaatehuoneen puolella huutavat enää listoja.

Lisätila vaatehuoneeseen oli tervetullutta!

Päivä ei remonttipäivän osalta ollut pitkä, mutta olemme tyytyväisiä siihen, mitä ehdimme saada aikaan.

Lauantai 7.3: Palvelukseen halutaan remonttitaitoisia kotitonttuja!

Pakkasimme itsemme ja lenkkivaatteemme autoon heti aamusta ja suuntasimme Joensuuhun kyläilemään siskoni Johannan ja hänen miehensä Tommin luo. Koska meillä ei asustele remonttitaitoisia kotitonttuja, ei projekti siis edennyt lauantaina meidän poissaollessamme.