maanantai 9. maaliskuuta 2009

Maanantai: Kipsilevyshow

Tänään remonttityömaalle saapui 750kg kipsilevyä ja kuten kuvasta näkyy, koko komeus raijattiin olohuoneeseen tapahtumien polttopisteeseen.

Eipä siinä sitten muuta kuin ruuvaamaan gyprocia seinään. Minun käsissäni akkukone luiskahtelee ruuvista ohi tehden ylimääräisiä reikiä seiniin, ja akkukonetta on myös hankala jarruttaa oikeassa kohdin, jotta ruuvi ei jää törölleen tai sujahda levystä läpi. Niinpä käytin akkukoneen sijaan ruuvinväännintä.

Kirjaston seinien mutkittelu aiheutti hieman huolta etukäteen, mutta hiukan lihasvoimaa ja riittävästi ruuveja niin kipsikin taipuu vanhan, kurvikkaan talon muotoihin.

Vanha olohuoneen ikkunalauta sai uuden elämän gyprocin leikkuulinjarina.
Kirjaston seinästä pinkopahvin alta löytynyt, vanha rakennepiirustus ikuistettiin ennen sen jäämistä levyn alle. Pari vuotta aiemmin tekemämme kellariremontin yhteydessä löysimme umpeen laudoitetun kolosen, josta löytyi talon rakentaneen luttilalaisen timpurin signeeraus. Me jätettiin tuo kolonen näkyviin ja asennettiin sinne ledivalot, signeerausta korostamaan. Tämä taideteos sen sijaan sai jäädä levyn taa.

Päivän päätteeksi Joonas kittasi vielä levytettyä kirjaston seinää.

1 kommentti: