perjantai 8. toukokuuta 2009

Perjantai: Kynnykset

Tänään Joonas teki ja liimasi olohuoneen tammikynnykset, mutta se eilen vihjaavani top secret -projekti siirtyi kyllä vielä huomiselle.

Tässä kuitenkin jännittävät kynnyskuvat tältä illalta ;)

Ovi olohuoneesta ruokasaliin..



Ja ovi olohuoneesta eteiseen..



Remontti valmistuu huomenna.

torstai 7. toukokuuta 2009

Torstai: Salin lattia

Tänään remonttityömaalla aherrettiin matalalla, tehtiin nimittäin salin lattiaa. Tullessani illalla autokoulusta (=c-kortti) Joonas oli juuri saanut laminaattilattian valmiiksi. Laminaatin jämäpätkää oli eteisessä vastassa poikkeuksellisen paljon, koska timpuri oli alkanut hifistelemään ja asentanut laminaatin linjaan koko salin JA kirjaston osalta. Hullu mies..

Joonas oli aiemmin päivällä käynyt viemässä kasan rahaa Rautiaan ja saanut vastineeksi kasan eloksoituja alumiinilistoja. Ja pitihän ne päästä samantien asentamaan paikoilleen. Hätäkeikka mökille pienen putkikatastrofin vuoksi venytti iltaa, mutta olihan se hienoa saada lattiasta valmis ja kuvat blogiin jo tänään.

Lattiasta tuli upea! Ei paljon viitsi mattoja suunnitella..






Joskus remontin varrella, siinä lattian laatoituksen ja seinän laatoituksen välillä, tuli mieleen ajatus, että olisiko tämän voinut tehdä vähän helpommin. Ei olisi tarvinnut sotkea kuin parit laastilillingit, jos olisi laatoittanut vain ne pari pakollista riviä takan edessä ja tasoittanut muurin. Aikaa oltaisiin säästetty varmaan viikko, mutta uhraus ei juuri tällä hetkellä tunnu kovin suurelta :)

Remonttityömaalla on jäljellä enää viimeistelymaalausta (=minä) ja siivousta (=minä), mutta mitä tekee Joonas? Se selviää huomenna....

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Keskiviikko: Viimeistelyhommia ja ylläripylläri! Listoja!

Tänään alkoi tuntua, että remontti tosiaan joskus valmistuu. Tänään Joonas listoitti huoneet loppuun, ainakaan tähän tietoon ei tule enää lisää listoja. Lisäksi hän hioi ja öljysi & hioi ja öljysi takkapenkit ja kiinnitti ne paikoilleen. Suurin ero eiliseen on kuitenkin tavaran määrä remonttityömaalla. Tänään nimittäin purettiin telineet sekä kannettiin jämälaudat terassille ja loput työkalut vintille. Ai että minun silmä lepää..


Öljytty penkki paikoillaan..

Timpuri on ylittänyt itsensä tehdessään listoja..


Kirjaston patterikotelo..

Kirjaston aukon päällä on pikkuinen hylly..

Olohuoneen ikkuna ja patterikotelo..

Kaiken kauniin päälle Joonas jälkiasensi kaksi ylimääräistä led-halogeenia takan yläpuolelle, jotta takan valaistus näyttää tasapainoiselta. Reikien tekeminen kipsikoteloon oli ollut tuskallista, koska akkukone ei ollut mahtunut takan ja katon väliin, ja siksi reiät oli pitänyt nyhrätä käsin. Hehe, oi jospa oisin saanut olla muu-kaa-naa ;)

Ufo on laskeutunut..

tiistai 5. toukokuuta 2009

Tiistai: Katon koristelistat sekä pari muuta listan pätkää

Valkoista, ruskeaa, pitkää, pätkää, ohutta, leveää, kulmallista.. Listoistus jatkui tänään!

Ainakin heti sen jälkeen, kun takan molemmin puolin tulevat tammipenkit oli ensin läjätty ja koko komeus käytetty hiekkapaperin ja puunkäsittelyöljyn vaikutuksen alaisuudessa..

Valmista penkeistä ei vielä kuitenkaan tullut, koska ne vaativat vielä ainakin yhden, mahdollisesti kaksi hionta- ja öljyämiskierrosta ennen kiinnittämistään paikoilleen.

Seuraavaksi tehtiin katon koristelistoitus. Ohut koristelista pilkottiin, maalattiin mokalla ja naulattiin. Viimeisin vaihe oli kahden tehtävää työtä: Joonas käytti naulainta ja minä annoin alhaaalta ohjeita. Siitä hyvä, väännä vähän vasemmalle, meni vähän liikaa, no menettelee.. Ja yhteistyön tulos on nähtävissä..


Listojen risteämiskohtiin kiinnitettiin pikkuruiset kukkamansetit, tyröksiä..

Minä luulin listoituksen olleen jo loppusuoralla, mutta nyt en voi muuta sanoa kuin: MISTÄ NÄITÄ LISTOJA OIKEIN TULEE?!?



maanantai 4. toukokuuta 2009

Maanantai: Takkanurkkauksen rakentelua

Tänään tehtiin inventaariota ja tilaa työmaalle täyttämällä roskapönttö roskamiehen iloksi jämäkaakeleilla ja kiikuttamalla tarpeettomat työkalut ja rakennustarvikkeet paikoilleen. Jotain vinttiin, jotain kellariin ja loput jätettiin ulkoruokintaan. Siivouksen ja imuroinnin jälkeen päästiin taas keskittymään olennaiseen.

Takan molemmin puolin rakennettiin tammipenkit. 2,7cm paksuinen tammitaso näytti odotetustikin ohkaselta megaerkkerin vieressä, joten tasosta sirkkelöitiin ns. huullos tason alle, jolloin penkki näyttää massiivisemmalta.


Myös penkin jalka on nikkaroitu tammitasosta...

Penkki taipuu takan taa..

Penkit odottavat nyt enää muutamaa hionta ja öljy-kerrosta sekä kiinnittämistään seinään.

Iltapuhteina Joonas teki vielä nämä listat kiinnitysvalmiiksi..

Vaikka hirveä määrä listaa on kotiin kannettu, sahattu, maalattu ja kiinninaulattu, eivät nämäkään kuulemma ole vielä remontin viimeiset. Alan olla sitä mieltä, että listoitus ei lopu tässä talossa ollenkaan. Samaa kyllä epäilin kaakeloinninkin suhteen, ja tänään laatoitustyökalut kannettiin vinttiin, joten toivoa on ;)

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Sunnuntai: Kaakelitakan luukut

Joonas asensi kaakelitakan luukut paikoilleen ja sitten lähdettiin vappujuhlille..


Mutta huomenna palataan arkeen ja remonttityömaalle. Mahdollisesti viimeinen remonttiviikko on aluillaan. Jeeeee-eeee!