lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lauantai: Rankka päivä, onnistunut ostosreissu

Lauantain ostosreissu Vantaalle oli rankka, mutta vaivan arvoinen, koska saimme tehtyä kaikki hankinnat, mitä olimme ajatelleet. Lukuunottamatta olohuoneen valaisinta ja kahta seinä-/lukuvalaisinta, jotka eivät remontin kannalta ole tässä vaiheessa edes kovin välttämättömiä. Olemme erittäin tyytyväisiä ostosreissun saldoon ;)

Kävimme kolmessa kaupassa:
  • Vantaanportin K-Raudassa ostimme ruskean laminaatin kirjaston kattoon ja patterikoteloon (8,90€/m2) sekä 40x10 cm himmeän valkoista seinälaattaa muuriin takan taakse (19,90€/m2). Laattaa ostettiin viisi laatikkoa, joista minä onnistuin särkemään yhden, ups!
    Kulmavammaisia seinälaattoja on kokonainen laatikollinen..

    K-Raudassa sattui olemaan jotkut ihmeavajaiset, vaikka narikka on toiminut tuolla paikalla jo vuosia. "Avajaistarjouksena" heillä oli upotettavat halogeenit, joita olimme toivoneetkin löytävämme jostain edullisesti. Aika edulliseen hintaan ne saatiinkin, 10€/4kpl. Taloomme on vuosien varrella asennettu kaikkiaan 140 halogeenivaloa, ja nämä tällä kertaa ostetut olivat halvimmat kautta aikain. Avajaisissa oli tietenkin myös pullakahvitarjoilu. Enpä muista koska viimeksi olisin ilmaisen pullan ja mehun vuoksi jonottanut, mutta kai sitä vanhaksi ollaan tässäkin suhteessa tultu, kun jonottamaan ryhdyttiin.
  • Bauhausilta ostimme 15m leveää ja koristeellista styrox-kattolistaa (10,90€/kpl) sekä halkaisijaltaan lähes 70cm kokoisen kattokoristeen valaisimelle. Siis sille valaisimelle, joka meiltä vielä puuttuu..


    Stryrox-koristeiden lisäksi Baukkarilta hankittiin myös olohuonetta kiertävät 2,7cm vahvuiset tammitasot (59€/2,5m). Lisäksi onnistuimme löytämään lattialaattaa, jonka kuviointi on just eikä melkein sama kuin aiemmin hankkimamme laminaatin. Lattialaattaa ostettiin niin paljon, että sitä riittää takan edustan lisäksi kiertämään koko olohuone.
    Alla kuva laatasta ja laminaatista vieretysten, kumpi on kumpi..?

  • Ikealle meillä olikin sitten vähän pidempi ostoslista. Sieltä meille kertyi kaikkiaan kolme kärryllistä Billy -kirjakaapin osia. Kaappeja tulee 80cm leveää 6kpl, ja 40cm leveää 2kpl. Lisäksi hyllyihin asennetaan korokepalat, jolloin kaapeista tulee kaikkiaan 2,39m korkuisia. Lasiovia kaapistoon tulee 14kpl (korkeat ovet) + 14kpl (korotusosien ovet). Kaapit ovat tammiviilua.
Seuraavana törmäsimme ongelmaan, että mihin ihmeeseen kaikki hankinnat sijoitettaisiin ennenkuin huoneet saadaan siihen kuntoon, että kalusteita päästään asentamaan.

Luovaa ongelmanratkaisua: Kulku pikkueteisestä keittiöön blokattiin hyllylaatikoilla.


Ja juu, löydettiinhän me myös tapetit, ne hankittiin kotimatkalla Renkomäen Terrasta.
Olohuoneen tapetti:

Kirjaston tapetti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti