torstai 12. maaliskuuta 2009

Perjantai: Suomen Las Vegas

Varkaus on mainettaan parempi kaupunki asua, mutta.. Tuppukylä mikä tuppukylä! Remonttitarvikkeet pitäisi tilata esitteen perusteella ja jos ollaan ostamassa tapettiliisteriä kummempaa, joutuu maksamaan ryöstöhinnan. Tästä syystä, yleensä jokaisen isomman remontin alkuvaiheessa, teemme remonttihankintareissun Vantaalle. Tällä reissulla olemme nyt.

Vantaa on remontoijan unelma sikäli, että täällä sijaitsee Bauhaus (=rautakauppojen marketti) ja Ikea (=ei suomenkielistä vastinetta..) kymmenen kilometrin päässä toisistaan. Lisäksi Vantaanportissa, Jumbo-kauppakeskuksen naapurista löytyy jättikokoinen K-Rauta. Ihmiset usein ilkkuvat Ikean huonolle laadulle kasattuaan yhden malliston halvimman laatikoston. Minä en lähde kinaamaan Ikean halvimpien tuotteiden huonosta laadusta, mutta olen eri mieltä siitä, että kaikki Ikealta tuleva olisi huonoa. Itse, kaksi Ikean keittiötä, yhden vessan kaluston ja useita yksittäisiä kalusteita kasanneena ja käyttäneenä, vien ylpeänä Ikean ilosanomaa eteenpäin.

Nyt olemme siis Vantaanportin Flamingossa, uudessa Sokos Hotellissa. Saimme onneksemme, Joonaksen mustan S-Cardin ansiosta, Superior-huoneen hotellin ylimmästä (12.) kerroksesta. Etukäteen jo varovasti toivoin, että saisimme huoneen Kehä III:lle Lahden suuntaan, mutta en olisi voinut kuvitella, että näin todella tapahtuisi. No, mutta niin vaan tälläinen huone saatiin, ja näköalat ovat huikeat! Ohessa pari valokuvaa sanojeni tueksi.
Näköala illalla...

..ja aamulla..

Flamingoa, josta löytyy hotelli, kylpylä, keilarata, elokuvateatteri, ravintoloita, pubeja ja yökerhoja on muistaakseni Hesarissa kehuttu Suomen Las Vegasiksi. Kesällä ainoassa oikeassa ja maailman mauttomimmassa Las Vegasissa käyneenä ja siellä David Copperfieldin nähneenä (The Road Trip), voin sanoa, että aika kesyä tämä meininki Amarilloineen ja Flamingo Clubeineen Suomessa on. Vaikka mitäs me sohvaperunat tiedetään, millaiseksi Las Vegasiksi tämä rakennus yön tullen muuttuu. Kello on kuitenkin vasta yksitoista ja me olemme juuri menossa nukkumaan, koska huominen on meille vähän niinkuin työpäivä. Huomisen ostoslista on piiiiiiiii-iiiiiiiitkä (kuva alla).

Ostoslistalla ovat kirjakaapit (Ikean Billy), tammitasot, tapetit (ehkä löytyivät tänään Renkomäen Terrasta), kirjaston kattomateriaali, lattialaatta niin takan alle kuin seinään ja huonetta kiertämään, olohuoneen kattolistat sekä mansetti valaisimelle... Toiveissa olisi myös löytää parit seinävalot sekä olohuoneen kattokruunu, mutta nämä eivät remontin kannalta ole kiireisiä. Huomenillalla jo palaamme, toivottavasti täydellä remonttitarvikekuormalla kotiin.

P.S. Joonas koputtelee seiniä ja analysoi, että joka paikassa on käytetty halvinta materiaalia eli gyprocia. Varmaan täällä nukuttaakin hyvin, kun pinnat ovat samaa kuin kotona ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti