sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Sunnuntai: Kirjakaappien asennus

Olemme hankkineet kaksi seinällistä tammikaappeja kirjastoon, kirjojen säilyttämistä varten. Kaapit ovat Ikean Billy -mallistoa, ja kaikkiaan niitä on 6x80cm & 2x40cm kappaletta. Normikaappia korotettiin korotuspalalla, ja korkeutta kaapilla on noin 240cm.

Sinänsä kaappien kasaaminen ei ollut hankalaa, mutta tavaran paljoudesta ja työvaiheiden moninaisuudesta johtuen meiltä kului hommaan koko päivä. Alla hieman selvennystä, mitä tehtiin.

Ensimmäinen koetinkivi oli Billy -pakkausten avaaminen. Tämän johdosta minun talvilomalla kasvattamani kynnet ovat yhtä kaihoisa muisto kuin itse lomakin..

Ensin kaapin rungot kasattiin ja kannettiin noin paikoilleen..

Sitten kasattiin myös korotusosat..

Osien kiinnitys toimi kuten keittiön kalusteissa, mutta Billyjen mukana tulleet osat olivat muovisia, aijai iso miinus ikealaiselle!

Korotusosiin asennettiin ledivalot, kaikkiaan lähes 30 kappaletta..

Kun ledit oli porattu ja asennettu, korotusosatkin nostettiin paikoilleen..

Kyllä tuossa ylähyllyllä passaa Joonaksen pienoismalliautojen aikanaan ledivalossa paistatella..

Kun kaapit saatiin kasattua, alkoi se haasteellisempi homma: Kaappien kiinnittäminen toisiinsa ja kiilaaminen suoraan. Kun nurkat, seinät ja lattia ovat vinoja joka suuntaan, ei ihan pienet kiilat riittäneet niitä oikomaan. Joonas sahaa kiiloja kaappien alle..

..ja kiilaa kaappeja suoraan..

Toinen kaappirivi "nousi varpailleen"..

Kun kaapit oli saatu kiilattua, alkoi seuraava urakka, kaapinovien purkaminen paketeistaan ja asentaminen paikoilleen. Ovia oli kaikkiaan 28 kappaletta, mikä vaati paljon näpertämistä ja kynsiä..

Homma venyi pitkälle iltaan, mutta emme voineet lopettaa kesken urakan, koska halusimme nähdä, miltä kaapit lopulta tulisivat näyttämään..

Olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen ja voimme lämpimästi suositella Billy -kaappeja muillekin. Kaapit ovat laadukasta tavaraa, helposti asennettavia ja upean näköisiä. Eiväthän ne mitään Björknäsiä ole, mutta ei kalusto viittä tonnia maksanutkaan ;)



Pahvijätettä kaappien ympäriltä kertyi takakontillinen, kierrätyskeikka tiedossa huomenna..

Päivän päätteeksi sähkäri-timpuri-maalari halusi vielä maalata aiemmin tänään kahdesti hiotut halogeenikotelot, jotta huomenna päästäisiin liimaamaan kattolistoja paikoilleen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti