tiistai 14. huhtikuuta 2009

Tiistai: Puru ja pölläys

Tämä oli se päivä, kun olisin halunnut olla jossakin muualla kuin kotona. Kauhulla olen odottanut sitä tilannetta, jolloin aloitettaisiin valmistelutyöt takan asennusta varten: Eli reiän louhimista muuriin takan piipulle sekä purua sisältävän lattian avaamista ja tyhjentämistä takan pohjavalua varten. Ajatuskin purun mättämisestä jätesäkkiin saa niskakarvani nousemaan pystyyn ja terävät kynnet pistämään ulos käpälistäni, mutta loppukädessä eipä se homma nyt niin paha ollutkaan.

Ensin haettiin autotallista kunnon power tool eli iskuporakone, ja kaveriksi otettiin tyttömäinen lattapäinen ruuvimeisseli. Ja sitten tekemään reikiä muuriin (ja tärykalvoihin) sekä rapsittamaan laastia tiilien välistä..

Kun tiilimuuriin oli saatu reikä, siirryttiin rapsuttelemaan piipun pohjalla ollutta muhjua. Lehtiä, hiekkaa, multaa.. Ja KÄÄÄÄÄ-ÄÄK! Kolosta lattialle vierinyt tennispallo säikäytti. Eipä osin maatunut paljoa rottaa kauniimpi ole ;)

Puhdistettu kolo on jo vähän nätimpi..

Seuraavaksi siirryttiin siihen ihanaan puruhommaan. Ensin kuviosahalla lattia auki..

Sitten lapioitiin purua neljä jätesäkillistä, ei niitä pieniä keittiöpusseja vaan oikeita mustia säkkejä. Purut säkitettiin myöhemmin kierrätettäväksi välikaton eristeeksi. On se niin huvittavaa, että 40-luvulla laitettiin vakavalla naamalla kellarin ja alakerran väliin 30cm purua, ja katolle vain 10cm!

Kun purut saatiin säkkeihin, timpuri kaivoi kipsilevynsä ja akkukoneensa naftaliinista, ja rakenteli soman kotelon, jotta loput purut lattian alla eivät valuisi valukuoppaan.

Sitten vielä vähän imuria, punainen Miele vinkui taas rajallisia tehojaan, ja siisti kuoppa harkkoja, harjateräksiä ja betonia varten oli valmis..


Koko ilta ei pölyn köhimisessä kulunut, vaan ehdimme myös viimeistelyhommiin. Viimeinen (?) tapettisuikale liisteröitiin muurin viereen..

Ja kahteen kertaan maalatut, tyröksi-kattolistat liimattiin paikoilleen..

Kuva ei anna upeille listoille oikeutta..

Nyt alkaa pikkuhiljaa tajuta, että remontti alkaa pikkuhiljaa valmistua. Kirjastosta puuttuvat enää patterikotelon tammitasot ja listat (!) ja olohuoneesta noiden lisäksi lattia ja takan taakse jäävän seinän kaakelointi sekä takkakuviot. Tuntuu kuin tilojen valmistuminen olisi ihan nurkan takana. Vaikka onhan tässä vielä matkaa.. Takkakin pitäisi vielä käydä hakemassa Rajamäeltä, huhhuh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti