tiistai 28. huhtikuuta 2009

Tiistai: Kaakelimaratooni

Tänään tehtiin jonkin asteen ennätys työpäivän pituudessa. Valot sammuivat remonttityömaalta vasta yhdeltätoista, kun takka oli saanut kaakelinsa ja olohuoneen lattialaatat saumansa. Työmaa jäi aika karmeaan kuntoon, kun oli niin kiire suihkuun ja rasvaamaan kuivuneita käsiä ennenkuin ne olisivat jääneet peruuttamattomasti niin överiryppyiseksi.

Takan kaakelointi oli hidasta hommaa, koska suurin osa palasista piti mitata/mallata, leikata ja liimata ennenkuin seuraavaa palasta saattoi kaavailla paikoilleen. Takan kaakelointi on ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä vaativa urakka, ja välillä tuota kärsivällisyyttä koeteltiin, mutta sisu ei antanut lopettaa ennenkuin homma valmistuu tai laasti loppuu..

Ensin mitataan..

..sitten leikataan..

..ja liimataan..

Lopputuloksena laastaroitu palapeli..

Minusta ei ollut paljon iloa takan kaakeloinnissa, mitä nyt välillä huomauttelin, että joku laatta on vinossa tai irvistää. Siispä ämpäri ja suti käteen ja olohuoneen laattalattiaa saumaamaan. Sauma-aine oli valittu mahdollisimman lähelle laatan puukuvion ruskeaa väriä. Kuivumisen myötä jäisi nähtäväksi, kuinka värivalinnassa onnistuttiin. Saumauksen jälkeisissä kuvissa lattia näyttää lähinnä mutaiselta..

Mmmm, suklaata..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti