maanantai 27. huhtikuuta 2009

Maanantai: Laattaleikkurin pärskeitä

Joonas kävi tänään ostamassa sähköisen laattaleikkurin ja takan edustan laatoitus saatiin tehtyä loppuun. Samaan konkurssiin laatoitettiin myös takan seinän alaosat. Vain sauma-ainetta ja silikonia vaille valmista pintaa syntyi ihan kaksin kappalein.

Takka sai seuraavaksi toisen hiomiskierroksensa tuliterällä rahinakivellä..

..ja sitten eikun kaakeloimaan tasaista pintaa piiloon. Ensimmäinen kaakeli paikallaan..

Sähköinen laattaleikkuri, pärskyvine vesineen ja kiljuvine äänineen, ei soveltunut takkakaakeleiden leikkaamiseen. Kaakelin lasitus vain lohkeili ja reunasta tuli jyrsitynnäköinen. Erilaisen lattialaatan leikkaaminen sentään onnistui sillä ongelmitta, vaikka aikamoista lotraamistahan se oli. Sähköinen laattaleikkuri maksoi 60€, joten jos laatoittaa edes joskus jotakin, kannattaa vekotin ostaa omaksi vuokraamisen sijaan.

Anyway, takan kaakeleiden leikkuussa käytettiin manuaalista laattaleikkuria. Joonas ei muutenkaan pidä vesileikkurilla sössimisestä, mutta manuaalinen laattojen leikkuu säästää myös paljon aikaa, kun jokaisen kaakelin kappaleen takia ei tarvitse lähteä ulos.

Minä avustin kaakeleiden leikkuussa pannukakun leipomisen välissä, ja niin eväin se homma etenee. Kuvassa näkyy myös vastalaatoitettua lattiaa ja seinää..

Pikkupalan asettelua..

..ja hienosäätöä..

..ja hyvä siitä tulikin!

Pala palalta se valmistuu..

Moni tuttavamme on jo kertonut aloittaneensa grillauskauden. Meillä tuo vuoden juhlahetki saanee vielä odottaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti