sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Sunnuntai: Kopolankadun saippuaooppera "Laattoja ja lillinkejä"

Tänään oli ohjelmassa pääasiassa likaisia hommia..

Takka sai osaksensa rahinakiveä ja toisen tasoitekerroksen. Pinnasta taidettiin tehdä vähän liiankin hyvä jätettäväksi laattakerroksen alle, mutta minkäs sille voi kun keskinkertaista yrittää ja priimaa tulee!

Seuraavaksi vedettiin laattaleikkuri käyntiin. Lattian laatoitus olisi muutoin tehty valmiiksi tänään, mutta harmiksemme laattoja ei saatu leikattua kivilaikalla. Laatat tuppasivat halkemaan niitä leikatessa. Joonas nikersi vielä yhden nurkallisen laatan käsin, mutta homma osoittautui työlääksi ja loput kolottavat laatat jätettiin odottamaan huomenna hankittavaa sähköistä laattaleikkuria.

Ajatus oli tehdä laatoitus kolmella laatalla kuten alla, mutta laatoituksen leveys ei vielä täyttänyt palomääräyksiä..

Niinpä laatoitusta kasvatettiin takan edessä puolella laatalla. Sitten Joonas tarttui taas muuraussankoon ja lähti tekemään päivän toista lillinkiä, tällä kertaa lattialaattoja varten.

Kuvassa kiinnitettyä lattialaatoitusta takan edustalla..

Takan takaseinään oli hankittu viisi neliötä 10x40cm mattavalkeaa laattaa, joista minä onnistuin särkemään neliön. Onneksi takan taakse jäänyttä osuutta seinästä ei onneksi tarvinnut laatoittaa, joten neljäkin neliötä riitti hyvin, huhhuh.

Useista vaihtoehdoista johtuen, laatoituksen suunnittelu osoittautui yllättävän vaikeaksi. Loppujen lopuksi päädyimme laatoittamaan alkuperäisen ajatuksen mukaisesti, eli yksi rivi laattaa reunassa pystyyn ja loput vaakaan. Saumauksen väri tulee olemaan valkoinen (kuten takan saumat) TAI mokka (kuten seinät). Jää nähtäväksi, mihin lopulta päädymme.

Seinälaatoitus meneillään..

Joonas ja päivän kolmas lillinki..

Laattaa lentää (=lennokasta laatoitusta)..

Lopussa kiitos seisoo. Siitä tuli odotuksiakin parempi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti