keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Keskiviikko: Ihmeellinen salin katto

On remontin tekeminen helppoa! Lähdin tyttöjen kanssa katsomaan Brad Pittin (Benjamin Buttonin) ihmeellistä elämää ja sillä välin salin katto oli kokenut muodon muutoksen.

Salin gyproc-kattoa on päätetty rakentaa kiertämään kotelo halogeenivaloille. Vastaavanlaiset katot meiltä löytyy jo ruokasalista ja terassilta, mutta ne on toteutettu paneelein, mikä on kuulemma liian helppoa, tyttöjen hommaa. Eli jotta elämä remonttityömaalla ei kävisi haasteettomaksi, kotelot levytetään.

Halogeenikotelolla halutaan korostaa kattoon kiinnitettäviä kattokoristeita. Toisaalta kattoa ei tarvitse halogeenien vuoksi madaltaa koko katon matkalta, kun kaikki halogeenit sijoitetaan seinän viereen. Kotelolla saadaan myös kätevästi piiloon muurissa oleva ruma patti

Joonas, vanhempiensa avustuksella oli rakentanut tänään kotelon rungot sekä levyttänyt ja kitannut ne. Koteloista tehtiin niin matalat kuin mahdollista, jotta ne eivät madaltaisi liiaksi muuten hulppean korkeaa huonetta (huonekorkeus 270cm).

Olohuone on joka suuntaan vino, suunnikas, kiero ja mutkalla, joten vatupassi hylättiin heti alkuunsa. Ja kun kaikki "suoruudet" on katsottu silmällä, niin vaan kaikki näyttää särmältä. Ja jos joku näyttäisi olevan vinossa, niin se johtuu kameramiehen oman vatupassin viallisuudesta ;)

Kattokoteloa kirjaston suuntaan..

Kattokoteloa vastakkaisella seinällä..

Oho, kattokoteloa ulkoseinän suuntaan..

..ja kattokoteloa ulkoseinän vastaiseen suuntaa.

Yllä näkyvän kuvan muurin hormi oli meille arvoitus tähän päivään asti. Toivoimme, että piippu ulottuisi ritilän (=musta aukko, jossa ennen oli tuuletusritilä) ohi lattian tasolle asti. Tämä siksi, jotta piippua ei tarvitsisi alkaa purkamaan/muuttamaan takkaa varten. Tänään Joonas irroitti ritilän, kurkkasi piippuun ja.. Tittididii! Toive toteutui!

1 kommentti:

  1. Kyllä tulee mahtavan hienoa ! Kittaus- ja hiontaintoa ja voimia pölyn poistamiseen.
    Menemme viikonloppuna Tampereelle ja Sarianne tulee hiihtolomalle ensi viikoksi.
    Iloista puurtamista toivoopi Marjut ja Seppo

    VastaaPoista