tiistai 21. huhtikuuta 2009

Tiistai: Halutaan ostaa uusi rahinakivi!

Tällä viikolla on pistetty takan suhteen töpinäksi. Eilen takka saapui pihamaalle ja tänään muurari. Muurari ei kuitenkaan tullut vielä muuraamaan vaan tsekkaamaan, mitä takan tekeminen vielä vaatii. Puitteet takalle katsottiin olevan kunnossa ja sovittiin, että muurari palaa aamulla hoitamaan homman.

Muuraria odottelemaan sanan varsinaisessa merkityksessä emme sentään päässeet. Takan osat eivät nimittäin ole ihan siltään valmiita paikalleen muurattavaksi, vaan kappaleet piti käydä läpi rahinakivellä purseiden poistamiseksi.

Rahinakivi ja viila..

Viilattavaa..

Rahisija itte..

Kivi voittaa sakset, mutta paperi voittaa kiven. Niinhän sitä tässäkin kävi, että rahinakivi löysi voittajansa. Tarina ei kerro, oliko voittaja takkaelementti vai Joonas "Rahisija" Silaste, mutta niin vaan sälöt lentelivät rahinakivestä, kun takkaelementtejä hiottiin. Lopputulos ei ole lasten katsottavaa..


Rahinoinnin jälkeen meillä oli vielä urakkana kantaa takkaelementit sisälle. Onneksi saimme yllätysvieraita! Isäni soitti ennen muurarin käyntiä, että tulevat tuomaan kaloja (=äiti haluaa nähdä remonttityömaan), mutta eipä arvannut, että joutuu betonin kantoon ja värvätyksi huomenna takan tekoon ;)

Osa kivistä jo sisällä..

Oviautomatiikka toimi, kun miehet roudasivat kiveä tupaan..

Kun puolitoista tonnia takkaa oli olohuoneessa, nautittiin sihijuomat..

Vielä ennen nukkumaanmenoa iskuporattiin aukkoa pellille muuriin, suojattiin tapetteja ja merkattiin takkaelementit. Eivätpä nuo merkinnät paljoa kuvassa näy, mutta palvelevat varmasti muuraria huomenna..

Muuri ammottaa tänään vielä tyhjyyttään, toivottavasti huomenna saadaan Picasson käynnin jäljet piiloon..

Myös takkaelementit odottavat muuraria..


Ja vaikka ilta on pitkällä, jaksaa remonttireiskakin vielä hymyillä..

Huomista odotellessa, taidan minäkin mennä pötkälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti